Inloopkast met glazen schuifwand

In 5 stappen de perfecte garderobekast

Een garderobekast is heel persoonlijk en voor de meeste mensen een onmisbaar item in de slaapkamer. Er is veel keuze in formaat, kleur en afwerking. Van een kast met klapdeuren in een strakke mat- of hoogglanslak tot aan een kast met spiegelglas schuifdeuren. Het vinden van jouw ideale garderobekast kan een hele klus zijn. Belangrijk is daarom dat je vooraf nadenkt over een aantal keuzes ofwel stappen die gemaakt moeten worden. Bij Bed Habits helpen wij je graag bij het samenstellen van de ideale garderobekast, waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn.

In 5 stappen realiseer je de perfecte garderobekast!

Stap 1. Bepaal het type kast
Hoe wil je jouw kast eruit laten zien? Een kast met klapdeuren of schuifdeuren? Een ingebouwde kast tot aan het plafond valt vaak minder op terwijl een lagere garderobekast met een stukje ‘doorkijk’ aan de bovenkant juist weer ruimtelijker oogt.

Stap 2. Meet de beschikbare ruimte
Hoe groot is de ruimte waar de garderobekast komt te staan? Let daarbij ook goed op de afstand tot andere meubels en eventuele naar binnen openslaande kamerdeuren. Neem de afmetingen mee wanneer je gaat shoppen voor een kast, zodat direct duidelijk wordt wat past.

Stap 3. Kies het design van de kast
In welke uitvoering wil je jouw garderobekast? Extra brede schuifdeuren of smalle klapdeuren? In een mooie lakkleur of juist in stoer houtfineer? In helder, getint of gelaktglas? Of met spiegeldeuren? Ook bij deze keuze is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarin de kast komt te staan. De verticale lijnen in een kast met klapdeuren zorgen er voor dat een ruimte optisch hoger lijkt, terwijl door het gebruik van spiegeldeuren een kamer in z’n geheel groter oogt
In de showroom van Bed Habits kun je alle materiaal- en kleurstalen bekijken.

Stap 4. Ontwerp het interieur
Hoeveel leg- en hangruimte heb je nodig? Belangrijk hierbij is om te kijken wat je nu hebt en wat er mist. Wanneer een garderobekast wordt gedeeld door twee personen kan het handig zijn om ieder een kant te kiezen met een ‘eigen’ indeling. De een heeft veel pakken en blouses en dus behoefte aan extra hangruimte, terwijl de ander juist weer meer legruimte onderin voor schoenen nodig heeft. Ook kledingliften, schoenrekjes, spiegels, laden en stropdashouders kunnen worden toegevoegd aan het interieur.

Stap 5. Combineer met details en accessoires
Maak de garderobekast helemaal naar wens af. Er bestaan veel verschillende soorten greepjes; van greepjes in mat- of hoogglanslak tot aan grepen in aluminium en geïntegreerde grepen. Denk ook aan verlichting in de kast. Deze kan vaak zelfs ingebouwd worden in de planken van je garderobekast.

Inspirerende garderobekasten
Hieronder laten we je alvast een aantal mooie, praktische garderobekasten zien ter inspiratie.

Designbed-nachtkastje-BedHabits-O-WOOD-pag-100-101-gap

Design-garderobekast-BedHabits-75-30

Kom langs!
Bij Bed Habits in Amsterdam kun je je garderobekast helemaal op maat laten ontwerpen. Heb je al een duidelijk idee voor je garderobekast of ben je juist op zoek naar persoonlijk advies? Neem gerust de afmetingen en eventuele foto’s mee naar de showroom, dan kunnen wij (geheel vrijblijvend) een voorstel met 3D tekening en offerte voor je uitwerken.

Voor meer garderobekasten voorbeelden bezoek je de website.
De showroom is van dinsdag t/m zaterdag open tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Ook op zondag zijn wij open van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Misschien ook interessant

Design oplossingen voor kleine ruimtes

wandkast tv meubel bed habits

5 x design wandkast op maat

garderobekast in wit hoogglans lak

Wat kost een design garderobekast?

boekenkast met houtlook afwerking

8x Wandkasten inspiratie