Interieurtrend; groen in je slaapkamer!

Groen is een van de meest gekozen lievelingskleuren. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat groen visueel het makkelijkst wordt verwerkt door onze hersenen en het de kleur is met de meeste tinten. Tel daarbij op het feit dat groen een sterk gevoel van geborgenheid en rust geeft, dan begrijp je dat dit momenteel dé kleur is voor in je slaapkamer. Of je nu kiest voor iets dat groeit en bloeit of een mooi meubel in een groene tint...

Groene trend #1 - planten in je slaapkamer!

We zagen het tijdens ons bezoek aan de meubelbeurs van Keulen al (zie foto's hieronder); planten krijgen weer een prominente rol in het interieur. En dan het liefst in een setting bestaande uit verschillende soorten en maten.

Ook in de Elle Decoration van afgelopen maand werd aandacht besteed aan de kamerplant, waarbij in werd gegaan op het feit dat frisse lucht en voldoende zuurstof belangrijk zijn voor een goede nachtrust. De planten Sansevieria en Klimop werden hierbij genoemd als ultieme zuurstofvoorzieners. Praktisch en sfeervol tegelijk dus!

Misschien een wat minder effectieve plant wat betreft luchtzuivering en zuurstoftoevoer, maar wel een van onze favoriete; de Pannenkoekplant, ofwel Pilea peperomioides. Deze ‘vintage’ plant is al een tijdje bezig met een heuse come-back. Prachtig bijvoorbeeld in een vaas van het merk Menu, te koop bij Bed Habits.

pannenkoekplant in vaas Bed Habits

 

Voor als je geen groene vingers hebt...

Wil je het jezelf makkelijk maken, dan heeft Pikaplant de oplossing. Met de One bieden zij een stellage die je kunt vullen met je favoriete slaapkamerplanten. Deze planten worden vervolgens door een soort irrigatiesysteem automatisch bewaterd. Bij Bed Habits staat zo’n zogenaamde greenwall in de showroom. Een kleinere variant is de Jar. Deze plant in een glazen pot hoef je nooit water te geven. Hieronder zie je ze beide zoals ze in de showroom van Bed Habits staan, in combinatie met het bed 'Dean Martin', bedtextiel 'Green House' van MrsMe en op nachttafeltje 'Cork'.

groen in slaapkamer met one en jar bij bed habits

Groene trend #2 - je kast, bed of wand in een groentint

Je kunt op safe spelen en je slaapkamer (tijdelijk) opfrissen met groene accessoires en planten of heel bold kiezen voor bijvoorbeeld een kledingkast in een stoere groene matlak, een bedombouw met zacht groene bekleding of een luxe behang in een grijs-groene kleur. En geloof me, dit klinkt heftiger dan het is, want er zijn prachtige groentinten die een slaapkamermeubel of wand een tijdloos en stylish uiterlijk geven zonder te uitgesproken te zijn.

bedombouw Siri van Bed Habits
Bedombouw Siri Soft is hier uitgevoerd in geborsteld massief eiken hout met een hoofdbord in de stof Trace 11.

 

Garderobekast Liberty uitgevoerd in de kleur Foglia 342.

 

Behang 'Ocean' van Elitis.

 

 

Ben je geïnspireerd door bovenstaande voorbeelden en wil je graag advies wat betreft kleurgebruik in je slaapkamer; neem dan gerust contact op met Bed Habits via +31(0)20-6254350 of kom langs in de showroom voor een gesprek met één van de interieurstylisten. 

Misschien ook interessant

Een vleugje natuur in je interieur

Make-over voor je slaapkamer!

Unieke design cadeau’s voor de feestdagen!

make-up spiegel met houten voet

7 bijzondere design cadeaus