slaapkamer design trends 2018

Interieurtrends 2018 – 2019

Afgelopen week hebben we een bezoek gebracht aan het IMM Cologne; een van dé internationale meubelbeurzen. Goed om een aantal leveranciers te spreken, maar ook om de nieuwste interieur en design trends vertaald te zien naar mooie producten.

Wat viel ons op? Less is more maakt steeds meer plaats voor een mix van uitgesproken kleuren, materialen en stijlen. Eigenlijk mag alles weer en het liefst door elkaar gebruikt; hippie, rock, vintage en etnische invloeden. Even wennen, zoals vaker het geval is bij een trend, maar uiteindelijk wel erg sfeervol en verfrissend. En je kunt er natuurlijk altijd een eigen draai aan geven!

Materiaal; klassiek en gedurfd

Stoffen met een verschillende look & feel worden door elkaar gebruikt, zoals fluweel, leer, mohair en linnen. Andere materialen die je (weer) veel ziet zijn goud, marmer, zwart staal en keramiek. Ook opvallend is de comeback van antiek, donker (eiken) hout. Bedombouw Tubes Soft is een mooi voorbeeld van deze trend.

Kleuren; warm en intens!

Ook bij kleuren is afgestapt van 'safe' en neutraal en wordt er veel gemixt. Naast warme, natuurlijk kleuren zoals bruin, aubergine en oker zie je veel intense rood, oranje, groen en blauw tinten. Deze kledingkast uit de Bed Habits collectie laat een mooie combi zien van strak ontwerp met een prachtige warm-groene matlak afwerking.

Lampen; bijzonder en functioneel.

Een lamp als opvallend designstuk of juist 'slimme' verlichting met bewegingssensoren en ingebouwde draadloze verbinding voor dimmen of aanpassen van de kleur; beide kregen veel aandacht in Keulen. Bekijk onze verlichting pagina voor inspiratie! Een heel aantal van deze lampen staan of hangen ook in de Bed Habits showroom.

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan de Bed Habits collectie online of bezoek de showroom in Amsterdam.

Misschien ook interessant

Een vleugje natuur in je interieur

Interieurtrend; groen in je slaapkamer!