slapen met warm weer

Tips voor een betere nachtrust in de zomer!

Vind je het ook zo lastig om in slaap te komen de afgelopen weken? En heb je daardoor overdag moeite met concentreren en last van een kort lontje? In de zomermaanden zijn onze nachten beduidend korter en slapen we vaak onrustig. Naast het feit dat het langer licht blijft, koelt het 's nachts tijdens de echt warme periodes bovendien onvoldoende af waardoor je lichaam niet tot rust komt. Hieronder een paar tips om in ieder geval je bed zomer-proof te maken!

# 1 - Zorg voor een stevig en vormvast kussen!

Misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar een te zacht en groot kussen waarin je hoofd helemaal wegzakt zorgt er voor dat je lichaam haar warmte niet goed kwijt kan. Voor een goede ventilatie is het daarom aan te raden een ondersteunend, vormvast kussen te nemen. Laat je daarbij wel adviseren welke stevigheid en grootte past bij jouw postuur! In onze showroom hebben we verschillende modellen hoofdkussens liggen om te testen, waarbij we kijken naar de juiste ondersteuning van je hoofd en nek.

# 2 - Kies voor percal

overtrekset percale stilo van Mrs.Me

Gebruik percal katoenen lakens tijdens warme nachten i.p.v. bijvoorbeeld satijn of zijde. Door de manier van weven heeft percal een aantal eigenschappen waardoor het prettig slaapt in de zomer (of als je het snel warm hebt); het voelt koel aan, is ademend en vochtabsorberend. Bij Bed Habits hebben we onder andere overtreksets van het merk Mrs.Me in een gewassen percal kwaliteit (zie afbeelding hierboven). Verkrijgbaar in een- of tweepersoons met een keuze uit drie poedertinten. Een mooie bijkomstigheid is dat deze sets strijkvrij zijn!

# 3 - Wissel naar zomerdekbed

donzen zomerdekbed Bed Habits

Wissel bij het begin van de zomer je dekbed in voor een speciale zomer variant. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een donzen zomerdekbed met een licht vulgewicht. Zorg er dan wel voor dat het dons van een hoogwaardige kwaliteit is en een downpass keurmerk heeft, iets waar wij van Bed Habits bij het samenstellen van onze collectie op letten. Hierdoor profiteer je namelijk van een extra goede vochtregulatie en is er bovendien rekening gehouden met dierenwelzijn. Wat betreft de afwerking slaap je onder een 100% katoenen tijk stukken koeler dan onder een polyester/katoen mix. Ook iets om rekening mee te houden!

Wil je komen proefliggen op een van onze kussens, ben je op zoek naar een dekbed op maat of wil je meer advies over de verschillende kwaliteiten bedtextiel? Kom dan langs in onze winkel of maak een afspraak. Wij helpen je graag aan een betere nachtrust!

Misschien ook interessant

De voordelen van een goed donzen dekbed.

Een Meesterlyk boxspringcombinatie van Bed Habits

Wat maakt onze boxsprings zo Meesterlyk?

Design oplossingen voor kleine ruimtes

Hoe kies je de juiste stof voor je bed of stoel?