De voordelen van een goed donzen dekbed.

Een goed dekbed is de investering meer dan waard. Niet alleen de kwaliteit van de vulling is belangrijk, ook de ‘verpakking’, de tijk, draagt bij aan een lange levensduur. Daarbij hechten wij veel waarde aan duurzaamheid en vakkennis van de makers. Een donzen dekbed van Bed Habits gaat lang mee, het is de ultieme langslaper!

EEN ZACHTE WOLK VAN DONS

Onze luxe dekbedden van hoogwaardig 90 of 100 % ganzendons houden je op een natuurlijke manier warm en comfortabel. Ganzendons heeft indrukwekkende thermische eigenschappen. Vlokken van ganzendons zijn groter en veerkrachtiger dan eendendons vlokken. Om warmte goed vast te houden is minder vulling nodig, dus het dekbed is prettig licht. Dons ademt en ventileert tot in de kleinste hoekjes van de vakken. De structuur zorgt voor een natuurlijke regulatie van warmte en vocht. Het voelt altijd aangenaam, nooit broeierig of klam.

donzen dekbed van bed habits

DE TIJK

De vulling van onze dekbedden wordt beschermd door een luxe tijk. Deze lichte, soepele hoes is fijn te draperen en gemaakt van het beste katoen, batist, linnen of microtencel / zijde. De tijk is cassette gestikt, met slimme tussenschotjes in de vakken om extra warmte vast te houden. De meeste dekbedden in de collectie hebben de Vital finish nabehandeling gehad, waardoor de tijk vijf keer sneller vocht opneemt en dubbel zo snel droogt. Het Nomite label garandeert dat mensen met astma of een allergie voor huisstofmijt onbezorgd kunnen slapen. De stof van de tijk is zo dicht geweven dat de huisstofmijt er niet doorheen kan.

Nooit meer koude voeten

Onze dekbedden zijn ingedeeld in 5 warmteklassen. Het dikste dekbed is een winterdekbed met warmteklasse 1. Een dekbed warmteklasse 2 is minder dik en het hele jaar door geschikt in slaapkamers met een gematigde temperatuur. Voor de lente en de herfst is de ‘tussenin’ warmteklasse 3 de ideale keuze. Het lichtst is een luchtig zomerdekbed met klasse 4. Dan is er nog het 4-seizoenendekbed, dat bestaat uit twee losse dekbedden die je gemakkelijk kunt samenvoegen met drukknoopjes. Dit zijn de cijfers, maar mensen verschillen. Voor een ultiem perfecte afstemming bieden wij het partnerdekbed aan, waarbij je de ene helft warmer kunt uitvoeren dan de andere helft, precies zoals jij het graag wilt.

warme voeten onder een goed donzen dekbed

DUURZAAM SLAPEN

Echte kwaliteit betekent ook respect voor ons milieu, een prettig leven voor dieren en traceerbare materialen. Onze donzen dekbedden dragen het Downpass certificaat. Dit keurmerk garandeert een eerlijk en transparant productieproces volgens de strengste criteria voor dierenwelzijn (o.a. geen levende pluk!). Een uniek controlenummer maakt maximaal toezicht mogelijk. De materialen zijn grotendeels lokaal geproduceerd, zodat elke stap in de productieketen goed te volgen is. Het dons is afkomstig van traceerbare gecertificeerde bronnen, is biologisch afbreekbaar en geschikt voor hergebruik!

locale productie van donzen dekbedden van bed habits
vakmanschap bij productie donzen dekbedden van Bed Habits

MAATWERK

Kies een dekbed dat voor jou het beste werkt: met meer of minder vulgewicht, een hoge of lage warmteklasse, een 4-seizoenen dekbed of geheel custom-made met een optioneel vulgewicht… of misschien met een andere natuurlijke vulling, zoals wol, cashmere, katoen of linnen.
Wij denken met kennis en plezier mee over het meest geschikte dekbed voor jou en geven graag een passend persoonlijk advies. Kom langs, je bent van harte welkom!

Misschien ook interessant

Een Meesterlyk boxspringcombinatie van Bed Habits

Wat maakt onze boxsprings zo Meesterlyk?

lianne ernst van home couture merk Mrs.Me

Behind the brand. Een interview met Lianne Ernst van Mrs.Me

Design oplossingen voor kleine ruimtes

Hoe kies je de juiste stof voor je bed of stoel?