Een Meesterlyk boxspringcombinatie van Bed Habits

Wat maakt onze boxsprings zo Meesterlyk?

De Meesterlyk boxsprings van Bed Habits worden met de hand gemaakt in Nederland, door specialisten met kennis van het ambacht en hart voor duurzame materialen. De boxspringcombinatie, met een Meesterlyk boxspring als basis, ondersteunt het hele lichaam in een uitgekiende wisselwerking tussen pocketveren, comfortzones en 100% natuurlatex. Ontwerp je favoriete bed, nu en in de toekomst. Pieker niet over slapen, maar slaap!

Vakmanschap, kwaliteit & duurzaamheid

Dwarsdoorsnede van een boxspringcombinatie met een Meesterlyk boxspring van Bed Habits

De Meesterlyk boxspring (1) bestaat uit een stevig frame met pocketveren en een afdeklaag. Hierop wordt een goed ventilerend matras (2) geplaatst met (optioneel) een topdekmatras (3). De verschillende delen samen bepalen de beweeglijkheid en balans van het systeem. Essentieel voor een goede nacht. Een Meesterlyk boxspring gaat ‘twee matrassen lang’ mee; 20 tot 25 jaar. Laten we de boxspring bottom to top eens verder bekijken:

Het frame
Het frame (4) is gemaakt van multiplex of hout en handmatig bekleed met natuurlijk linnen. De eigenschappen van deze fijne stof sluiten perfect aan op wat het moet doen. Linnen heeft een reinigende werking. Linnen dempt, neemt vocht op en ademt. Alles voor een goede basis.

De veren
Op de bodem van het frame staan keurig op rij de pocketveren (5) van thermisch gehard staal, maar liefst 275p per m2. Dat is 275 keer aandacht voor je welzijn, slim verdeeld over 5 comfortzones. Waar meer druk is van het lichaam zijn de veren zachter, waar minder druk is zijn de veren harder.
De veren zijn individueel verpakt in ‘zakjes’ – de pockets – om vrij van elkaar te kunnen bewegen. Bij de productie wordt het staal verhit. Heb je goed opgelet bij natuurkunde dan weet je misschien dat hitte de molecuulstructuur van het materiaal intact houdt. Zo blijven de veren optimaal buigzaam.

De afdeklaag
Als afdeklaag (6) van de veren is gekozen voor 100% natuurlatex, een duurzaam, elastisch natuurproduct. Natuurlatex wordt gemaakt van sap uit rubberbomen. Voor de oogst hoeft niet te worden gekapt. De latex is vloeibaar als melk en wordt tot ‘slagroom’ geklopt in een luchtzeef, vervolgens gebakken in vormen. Kwaliteit is het verschil tussen fabriekstaart en patisserie van de lokale warme bakker!

Kom kijken en ervaren bij Bed Habits

Meesterlyk boxspring in gele bekleding met slank frame van Bed habits
Verstelbare Meesterlyk boxspring in naturel bekleding van Bed habits
Vlakke Meesterlyk boxspring met hoofbord met verticale lijnen van Bed habits

Een bed kopen vraagt tijd en energie. Het is een beslissing voor jaren. Welke boxspring, verstelbaar of vlak? Welk (eco)matras kies je, uit zo veel soorten en vullingen? Wil je wel of niet een topper?  Zoek je een standaard hoofdbord of naar eigen ontwerp? En met welke bekleding maak je het af? Als ervaringsdeskundige ken jij je eigen voorkeuren door en door. Bij Bed Habits wordt dit vertaald naar een duurzaam, volwaardig slaapsysteem dat alles biedt voor een gezonde nachtrust, het lichaam optimaal ondersteunt en lang meegaat. Heerlijk liggen en Meesterlyk slapen. Alles in balans!

Maak een afspraak in de Bed Habits showroom in Amsterdam of  online via een videogesprek.

Misschien ook interessant

De voordelen van een goed donzen dekbed.

Dare to be Square! Slapen in het bed van je dromen.

Tijdloos houten hemelbed Inheaven

5 x bijzondere design bedden

Design oplossingen voor kleine ruimtes